Izjava o zaštiti podataka

Odgovorni za ovaj veb-sajt:

EWP Recycling Pfand Österreich gGmbH
Direktorski duo: Monika Fiala i Simon Parth
Zaunergasse 1-3
1030 Beč
Austrija
Imejl adresa: office@ewp-oe.at

Zaštita Vaših ličnih podataka nam je izuzetno važna. Stoga Vaše podatke obrađujemo isključivo u skladu sa zakonskim odredbama [Opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR), Austrijskog zakona o zaštiti podataka, Austrijskog zakona o telekomunikacijama 2003]. Ove informacije o zaštiti podataka služe da Vas obavestimo o najvažnijim aspektima obrade podataka na našem veb-sajtu.

Koje podatke obrađujemo?

U okviru Vaše posete ovom veb-sajtu, obrađuju se sledeće informacije: datum i vreme pristupa određenoj stranici u okviru našeg veb-sajta, Vaša IP adresa, naziv i verzija Vašeg pregledača, veb-stranica (URL) koju ste posetili pre posete ovom sajtu, određeni kolačići (pogledajte ovde) i informacije koje sami date putem kontakt-formulara ili nekog drugog obrasca.

Ne postoji obaveza stvarnog pružanja podataka, za koje Vas zamolimo na našem veb-sajtu. Ipak, ukoliko odlučite da ne navedete tražene podatke, postoji mogućnost da nećete moći da koristite sve funkcije ovog sajta.

Svrhe obrade podataka

Vaši podaci o ličnosti se obrađuju u sledeće svrhe:

  • kako bismo Vam ovaj veb-sajt stavili na raspolaganje i nastavili da ga unapređujemo i razvijamo;
  • kako bismo mogli da kreiramo statistike korišćenja;
  • kako bismo mogli da prepoznamo, sprečimo i istražimo napade na naš veb-sajt;
  • kako bismo mogli da odgovorimo na Vaš upit;
  • kako bismo mogli da preuzmemo dokumenta koja ste poslali uz prijavu za posao;
  • kako biste mogli da se prijavite za naš bilten (newsletter).

Pravne osnove za obradu

Pravne osnove za obradu Vaših podataka o ličnosti su:

  • Pretežni legitimni interes (prema članu 6 stavu 1 tačke f Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti), čiji je cilj ispunjenje gorenavedenih svrha.
  • Ispunjenje zakonskih obaveza u vezi sa dokazivanjem, ostvarivanjem ili odbranom pravnih zahteva (npr. zahteva u skladu sa Austrijskim zakonom o jednakosti u postupanju) (prijava za posao).

Ukoliko neka svrha to zahteva, od Vas ćemo zatražiti izričitu saglasnost.

Stupanje u kontakt

Ukoliko nam se obratite putem imejla ili kontakt-formulara, podatke koje nam dostavite obradićemo u svrhu obrade zahteva i za slučaj dodatnih pitanja. Ove podatke nećemo prosleđivati trećim licima bez Vaše saglasnosti. 

Kolačići

Naš veb-sajt koristi kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje se uz pomoć pregledača čuvaju na Vašem uređaju. Jednokratni kolačići (session cookies) ne sadrže lične podatke (poput IP adrese) i automatski se brišu nakon Vaše posete veb-sajtu. Drugi kolačići mogu da sadrže lične podatke i ostaju sačuvani na Vašem uređaju, kako bi naša ponuda bila oblikovana na način prilagođen korisnicima. Ukoliko ne želite automatsko prihvatanje kolačića, svoj pregledač možete da uredite tako da Vas obaveštava o svakom pokušaju postavljanja kolačića. Na taj način Vi određujete koje kolačiće želite da prihvatite, a koje ne. Deaktiviranje kolačića, može uticati na funkcionalnost našeg veb-sajta.

Podešavanja vezana za kolačiće možete izmeniti ovde.

Hosting i log fajlovi

Za rad ovog veb-sajta potrebne su nam usluge hostinga, poput infrastrukturnih i platformskih usluga, računarskih performansi, prostora za skladištenje, usluga baze podataka, usluga bezbednosti i održavanja. Mi, tačnije naš hosting provajder, vrši obradu podataka posetilaca našeg veb-sajta – a ovi podaci uključuju kontakt-podatke, podatke o sadržaju, podatke o korišćenju, metapodatke i podatke o komunikaciji – na osnovu našeg legitimnog interesa u pogledu zadovoljavajuće i bezbedne ponude našeg veb-sajta. Iz istog razloga, mi, tačnije naš hosting provajder obrađuje takozvane serverske log datoteke (npr. pristup veb-sajtu, datoteka, vreme pristupa, količina podataka, informacije o pregledaču i operativnom sistemu, HTTP referer, IP adresa, provajder korisnika). Log datoteke se iz bezbednosnih razloga (otkrivanje zloupotrebe ili prevare) čuvaju najviše 3 meseca. Ukoliko je, u cilju dokazivanja nekog incidenta, to neophodno, podaci se mogu čuvati i duže. Sa našim hosting provajderom smo zaključili Ugovor o obradi podataka o ličnosti po nalogu.

Veb-analiza i analitički kolačići

Naš veb-sajt koristi funkcije usluge veb-analize „Google Analytics” kompanije Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dablin 4, Irska.

Ukoliko date saglasnost za obradu podataka, Google Analytics postavlja kolačiće, a vaša IP adresa se prenosi na Google servere koji se nalaze u EU, gde se utvrđuje da li poseta veb-sajtu potiče iz jedne od zemalja EU i samim tim spada u delokrug GDPR-a (određivanje lokacije putem IP adrese). IP adrese uređaja građana EU se nakon toga anonimizuju. Dalja obrada detaljnih mernih podataka (podaci o korišćenju veb-sajta, podaci o lokaciji i uređaju) odvija se samo u vezi sa anonimizovanom IP adresom. Ovi skupovi podataka se šalju kompaniji Google u SAD. Pogledajte i_ https://support.google.com/analytics/answer/12017362?hl=de

Opt-out: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Prihvatljivost prenosa podataka u SAD zasnovana je na odluci EU o adekvatnosti od 10. jula 2023 (EU-U.S. Data Privacy Framework). Google je sertifikovan u skladu sa ovim okvirom: https://www.dataprivacyframework.gov/s/participant-search/participant-detail?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active

Obrada podataka se odvija u skladu sa zakonskim odredbama člana 96 stava 3 Austrijskog zakona o telekomunikacijama i člana 6 stava 1 tačke a (Saglasnost) i/ili f (Legitimni interes) GDPR-a. Naše interesovanje u smislu GDPR-a (Legitimni interes) jeste poboljšanje ponude i našeg internet nastupa. Sa našim provajderom smo zaključili Ugovor o obradi podataka o ličnosti po nalogu.

Podešavanja vezana za kolačiće možete izmeniti ovde.

Bilten (newsletter)

Na našem sajtu imate mogućnost da se pretplatite na bilten (newsletter). Za to su vam potrebni samo adresa e-pošte i Izjava o saglasnosti. Čim se prijavite za bilten, dobićete imejl sa linkom za potvrdu prijave. Ovaj postupak se zove „dvostruka saglasnost” i ispunjava najviše tehnološke standarde. Zahtevi se evidentiraju kako bi se ispunio uslov obaveze pružanja dokaza. Tu takođe spadaju kategorije podataka vreme prijave i vreme potvrde, kao i IP adresa. Evidentiraju se i izmene podataka koje čuva pošiljalac biltena.

Bilten sadrži malu datoteku kojoj prilikom otvaranja pristupa server pošiljaoca biltena. Tom se prilikom prikupljaju tehničke informacije, vreme pristupa i IP adresa korisnika. Ove informacije služe za poboljšanje usluge i za analizu navika ciljne grupe. Pretplatu na bilten možete da otkažete u bilo kom trenutku klikom na link za odjavu koji je prisutan u svakom imejlu. Ako ovaj način ne funkcioniše, pošaljite nam poruku na office@ewp-oe.at. Nakon toga ćemo obrisati vaše podatke iz baze za dostavljanje biltena.

U slučaju pritužbe podaci mogu biti sačuvani do kraja roka zastarevanja u evidenciji brisanja kao dokaz ispunjenosti uslova za slanje biltena. Bilten dostavlja pružalac usluge „Brevo” u vlasništvu društva Firma Sendinblue GmbH, Köpenicker Straße 126, 10179 Berlin, Nemačka. Podaci se obrađuju isključivo unutar Evropske unije. Sa ovim pružaocem usluge zaključili smo odgovarajući ugovor o obradi podataka.

Brevo u okviru prijave za bilten koristi uslugu „ReCaptcha” kompanije Google, Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dablin 4, Irska. Svrha ove usluge jeste utvrđivanje da je prijavu obavilo ljudsko biće za razliku od mašine („bot”) (zaštita od neželjene pošte). U okviru ovog postupka ReCaptcha postavlja kolačiće koje nije moguće odbiti. U suprotnom prijava za bilten nije moguća. Podaci koje Google obrađuje u SAD mogu obuhvatati IP adrese, informacije o operativnim sistemima, uređajima ili pregledačima, podešavanja jezika, podatke o lokaciji, unose mišem i tastaturom, dužinu boravka na veb-stranama, prethodno posećene veb-strane, kolačiće i interakcije sa uslugom ReCaptcha. Obrada podataka vrši se na osnovu našeg legitimnog interesa da prijavu za bilten zaštitimo od zloupotrebe i automatizovane neželjene pošte (spam). Prihvatljivost iznošenja podataka u SAD zasnovana je na odluci EU o prikladnosti od 10. jula 2023. (EU-U.S. Data Privacy Framework). Google je sertifikovan u skladu sa ovim okvirom: Participant Detail (dataprivacyframework.gov)

Izjava o zaštiti podataka: https://policies.google.com/privacy

 

Integracija usluga i/ili sadržaja trećih lica

Veb-sajtovi kompanije EWP mogu sadržati linkove ka eksternim veb-sajtovima trećih lica, na čije sadržaje EWP nema nikakvog uticaja. Za sadržaj linkovanih sajtova uvek je odgovoran provajder ili operater veb-sajta. Povezani sajtovi se u trenutku linkovanja proveravaju na potencijalno kršenje zakona. U trenutku linkovanja nismo primetili nikakav ilegalni sadržaj. Ukoliko saznamo za bilo kakvo kršenje zakona, odmah ćemo ukloniti odgovarajuće linkove ka tim eksternim veb-sajtovima.

Usluge trećih lica koriste se, na primer, za integraciju video-zapisa. U te svrhe, trećim licima trebaju IP adrese korisnika veb-sajta, jer u suprotnom integrisani sadržaji ne mogu da se isporuče na krajnji uređaj korisnika. Ovi podaci se mogu poslati na servere u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prihvatljivost prenosa podataka u SAD zasnovana je na odluci EU o adekvatnosti od 10. jula 2023 (EU-U.S. Data Privacy Framework).

Pored toga, treća lica mogu postaviti kolačiće na uređaje krajnjih korisnika, koji, na primer, „pamte” koliko dugo je korisnik gledao neki zapis, tako da prilikom sledeće posete isti video-zapis može da se nastavi sa tog mesta. Osim toga, kolačići mogu sadržati tehničke informacije o pregledaču i operativnom sistemu korisnika, kao i informacije o referencama, trajanju posete itd.

Na našem sajtu integrišemo sledeće usluge trećih lica:
video-zapise sa YouTube platforme: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dablin 4, Irska Izjava o zaštiti podataka: https://www.google.com/policies/privacy/. 
Google je sertifikovan u skladu sa okvirom EU-U.S. Data Privacy Framework: https://www.dataprivacyframework.gov/s/participant-search/participant-detail?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active
Opt-Out: https://adssettings.google.com/authenticated

Trajanje čuvanja podataka

Serverske log datoteke: Vaše podatke u pravilu čuvamo tri meseca. Duže skladištenje je moguće (ukoliko je zaista neophodno) samo u cilju istraživanja utvrđenih napada na naš veb-sajt.
Podaci o korisnicima i događajima automatski se brišu iz programa Google Analytics nakon 38 meseci. Rok za brisanje se resetuje nakon svake nove aktivnosti.
Stupanje u kontakt: Vaši podaci se mogu skladištiti u sistemu za organizaciju upita maksimalno dve godine. Pored toga, poštuju se zakonski rokovi čuvanja.
Podaci o kandidatima: 7 meseci

Vaša prava

U principu, imate pravo na dobijanje informacija, ispravke, brisanje, ograničenja, prenosivost podataka, opoziv i prigovor. Ukoliko smatrate da obrada Vaših podataka krši zakon o zaštiti podataka ili da su Vaša prava na zaštitu podataka na bilo koji način prekršena, možete se žaliti nadležnom regulatornom telu. U Austriji je to Služba za zaštitu podataka (Datenschutzbehörde).